REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu publicaţia noastră. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Patru antreprenori moldoveni au fondat Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni

Antreprenorii de origine moldoveană Alexei Repede, Iurie Pasecinic, Tatiana Nagornîi și Iacob Cerlat au lansat, pe 3 octombrie, Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni (AOAMP), în cadrul conferinței Smart City 2016, potrivit unui comunicat al Asociației, remis AGERPRES.

"AOAMP este o organizație ne-guvernamentală, non-profit și apolitică, constituită în 2016 la inițiativa antreprenorilor de origine moldoveană, inclusiv a celor stabiliți în diaspora, ca răspuns la necesitatea formării și consolidării unui mediu de afaceri transparent, prosper și durabil pentru oamenii de afaceri moldoveni de pretutindeni. Asociația vrea să se alăture comunității oamenilor de afaceri din România pentru a susține evoluțiile pozitive ale economiei de piață europene. În același timp, AOAMP poate să joace rolul unui facilitator, dar și investitor de avangardă pentru antreprenorii din România pe piețe neexplorate de către aceștia, din estul României, în țări cu o dinamică economică evoluată", se arată în comunicat.

Totodată, AOAMP a semnat, la prima ieșire publică a organizației, respectiv Conferința Smart City 2016, primele patru parteneriate cu organizații similare.

Astfel, AOAMP a încheiat protocoale de colaborare cu Uniunea Patronatelor din România — Business România, cu Camera de Comerț și Industrie România-Japonia, cu Asociația "Centrul pentru afaceri comerciale, investiții și turism româno-ucrainian" și cu Asociația Patronală Surse Noi de Energie SunE din România.

Protocoalele presupun, în primul rând, stimularea schimbului de informații și bune practici între cele cinci organizații, primul pas fiind un parteneriat strategic bilateral, construirea unui mecanism de cooperare, de comunicare și un adevărat forum de dezbatere, cu reale câștiguri pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului și pentru toți moldovenii din diasporă, mai spun reprezentanții AOMP.

"Apariția AOAMP este un răspuns la provocările pe care le întâmpină mediul de afaceri autohton. Scopul asociației este de a contribui la consolidarea sistemului economiei de piață în Republica Moldova și România, de a promova și de a apăra interesele legitime ale oamenilor de afaceri moldoveni, în general, și interesele membrilor AOAMP, în special", au arătat reprezentanții asociației.

AOAMP este, totodată, și o oportunitate reală pentru tinerii antreprenori care, constrânși de condițiile dificile, sunt nevoiți deseori să caute tot felul de soluții pentru dezvoltarea inițiativelor proprii.

Cei patru antreprenori moldoveni care au inițiat AOAMP au definit conceptul noii asociații, au elaborat strategia de acțiune, au stabilit obiectivelor organizației și au înregistrat Asociația la judecătorie. În prezent, asociația are deplin statut juridic și funcțional, punându-și la dispoziția partenerilor experiența și capabilitățile în scopul realizării misiunii AOAMP.

Asociația a identificat foarte mulți antreprenori moldoveni de diverse categorii de vârstă și care locuiesc în diferite state ale lumii. Acolo ei au reușit să studieze noi modele de business, au atras finanțări inclusiv prin mecanismele fondurilor europene sau alte mecanisme de creditare și au pus bazele unor afaceri prospere, de succes.

"Ce lipsea pentru ca aceștia să comunice era însă este o platformă de comunicare, un mecanism de cooperare, un forum de dezbatere al problemelor comune și o voce care să le reprezinte interesele. AOAMP este acum liantul oamenilor de afaceri moldoveni de pretutindeni, acesta fiind mesajul central lansat special de la București pe 3 octombrie", se mai arată în comunicat.

Potrivit reprezentanților AOAMP, toate reușitele antreprenorilor moldoveni ar fi putut fi realizate, evident, și în Republica Moldova dar, din cauza faptului că legislația nu favorizează afacerile IMM-urilor, acestora le-a fost imposibil să se dezvolte acolo.

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi