contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

O româncă din Italia le oferă micul dejun medicilor și asistenților: "Mă trezesc în fiecare dimineață la ora 4 pentru pregăti micul dejun medicilor și asistenților de la Unitate de primiri urgențe"

Sursă foto. BOLOGNA TODAY Sursă foto. BOLOGNA TODAY

Ințiativă inedită a unei românce din Italia. Aceasta le oferă micul dejun gratis personalului medical de la un Spital din Bologna. Maria Blaj este proprietara “Bar Pasticceria Bistrot Rapid” de pe strada Mazzini din Bologna, unde face cornuri, biscuiți, brioșe și o mulțime de alte bunătăți pe care a decis să le doneze celor care sunt în prima linie, medici, asistenți și infirmieri de la Unitate de Primire-Urgențe.

"De când am închis publicului, vin în continuare la patiserie și pregătesc micul dejun pentru persoanele care lucrează la Unitatea de Primire-Urgență de la Spitalul Sant'Orsola. Localul este închis și angajații mei sunt toți acasă. Mă trezesc în fiecare dimineață la 4 și o fac pentru ei, medici, asistenți și oricine are nevoie, este un gest minim. Îi consider pe acești oameni extraordinari, minunați și acum au nevoie de noi toți. Voi pregăti micul dejun cât voi putea, atât timp cât am materiile prime pentru a face acest lucru pentru că nu se știe dacă ne vom redeschide pe 25 martie sau nu" a declarat Maria Blaj pentru Bologna Today.

Maria a mai precizat că „Tot ceea ce trimit respectă regulile stricte de igienă. În acord cu managerul unității de urgență pe care l-am contactat imediat ce a început epidemia, micul dejun, aproximativ cincizeci de porții pe zi, este consumat de personalul medical din trei schimburi și sunt livrate printr-un membru al asociației Fane.Stau în patiseria până pe la ora opt iar când termin, închid totul și plec acasă ".

În presa italiană, româncă mai face un apel colegilor de breaslă "Cu toții avem materii prime, iar în loc să așteptăm să expire le putem folosi și dona spitalelor sau celor care au nevoie”.

Rate this item
(3 votes)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia