Print this page

Româncă moartă de coronavirus în Italia

O femeie în vârstă de 80 de ani a murit în Italia, după ce a fost infectată cu COVID-19. Românca, originară din Borșa, județul Maramureș, a venit în Italia împreună cu sora ei de 75 de ani, care suferea de cancer și se trata la Spitalul din Monza. 

“Sora ei a murit cu două zile înainte de cancer, iar ea a murit la Spitalul din Monza, regiunea Lombardia”, a declarat primarul din Borșa, Sorin Timiș pentru Mediafax.

Ministerul român de Externe  a confirmat informația. "În contextul informațiilor din mass-media care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente", arată comunicatul MAE.

Italia este țara europeană cea mai afectată de coronavirus. Ultimul bilanț arată că peste 1.266 de persoane au murit, iar 17.660 sunt infectate.

 

Rate this item
(0 votes)