Print this page

Un copil de trei ani a murit într-un spital din Italia: „Este o lovitură dureroasă pentru întreaga comunitate”

Durere fără margini într-o familie de români din Italia. Un băiețel de trei ani din localitatea San Demetrio ne’ Vestini, L'Aquila, a murit în urma unei crize respiratorii severe, el având și alte probleme medicale.

Tragedia s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, 9 februarie. Un echipaj al Serviciului de Ambulanță a fost chemat de familie, care l-a transportat pe copil la spital. Însă la câteva minute de la internare, din păcate băiatul s-a stins.

Lucas suferea încă de la naștere de o boală congenitală gravă. De curând fusese internat la un Spital din Roma, tot în urma unei crize.

Vestea morții micuțului Lucas a șocat întreaga comunitate. Primarul localității, Silvano Capelli, a declarat pentru publicația Il Messaggero „Îi ştiu pe părinţi şi le-am întâlnit băiatul cel puţin o dată. Sunt foarte bine integraţi în comunitatea noastră. Din câte ştiu, băiatul avea o problemă gravă de sănătate. Totuşi, graţie eforturilor tuturor şi în special a părinţilor, a putut să meargă măcar şi pentru o scurtă perioadă de timp la grădiniţă. Este o lovitură dureroasă pentru întreaga comunitate. Este o zi foarte tristă”.

Potrivit reprezentantei societății de servicii Funerare "Diaconu", Alina Carabus, trupul neînsuflețit al lui Lucas va fi repatriat miercuri și va fi înmormântat în localitatea Plopșoru din Gorj. "Comunitatea românească cât și cea italiană din L'Aquila și zonele limitrofe s-a mobilizat în timp record pentru a oferi un sprijin financiar familiei îndurerate", a conchis Alina Carabus.

Rate this item
(0 votes)