contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Înșelătorie pe internet. Un român a plătit 10.000 de euro pentru o mașină deja vândută

Un bărbat și o femeie de naționalitate italiană sunt anchetați pentru infracțiunea de fraudă după ce au înșelat un român prin postarea unui anunț fals pe internet, relatează publicația Giornale di Pavia.

Escrocii au fost puși sub acuzare marți, 7 ianuarie. Românul de 33 de ani din orașul italian Vigevano a căzut în plasa infractorilor în luna septembrie a anului trecut. Bărbatul i-a contactat în urma unui anunț de pe un site de vânzări pentru a achiziționa un vehicul Peugeot 308 Allure. După o serie de negocieri, schimburi de mesaje și conversații, s-a întâlnit chiar, înainte de plată, cu răufăcătorii pentru a defini cumpărarea mașinii, primind chiar și o copie a cărții auto. Doar că după le-a virat suma de 10.000 de euro în contul bancar, vânzătorii au dispărut.

Pe fir au intrat polițiștii, care în urma cercetărilor i-au identificat pe suspecți, un tânăr de 28 de ani născut în Varese și domiciliat în Fagnano Olona și un femeie de 26 de ani, născută în Giussano, Milano. Anchetatorii au mai stabilit că mașina a existat cu adevărat și a fost a escrocilor, dar fusese vândută anterior unui alt cumpărător.

Acum cei doi sunt anchetați în stare de libertate pentru infracțiunea de fraudă.

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia