contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Amendă uriașă pentru un român din Italia

Nouă mii de euro a primit amendă un român care transporta ilegal carne în Italia. Bărbatul de 46 de ani era la bordul unui fiat Iveco când a fost oprit de Polițiști din Aprilia.

Poliția a descoperit, duminică 5 ianuarie, la un filtru de pe șoseaua Pontina din comuna italiană, Aprilia, sute de kg de carne de porc și vită, parțial ambalate, transporte în absența unei autorizații și fără să îndeplinească condițiile igenico-sanitare.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 9.000 de euro și autovehiculul a fost sechestrat. Atât vehiculul cât și transportul mărfii erau înregistrate pe o societate din Velletri. În cauză, autoritățile au deschis o anchetă.

Carnea a fost confiscată şi transportată la Departamentul Sanitar Regional, unde va fi incinerată.

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia