contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Spectacol de dansuri populare românești în Italia

Românii au dansat duminică, 5 ianuarie, de la ora 12.00 în centrul oraşului italian Bologna cu ocazia festivalului anual Dancin'Bo. Ei au încântat localnicii cu dansuri tradiționale și costume populare.

Veselia și atmosfera de sărbătoare s-au instalat imediat pe străzile din Bologna. Identitatea culturală şi spirituală a românilor a răzbătut prin dansuri populare, în special, din zona Moldovei, Dobrogei și Maramureș prezentate de echipa de dansuri a Asociației Betania din Bologna. Conaționalii îmbrăcăți în costume populare din Maramureș au făcut un adevărat spectacol.

Sute de oameni s-au adunat în Piazza Maggiore din centrul orașului. Privitorii au admirat costumele populare și dansurile tradiționale românești, dar și din alte țări. Pe scenă au mai urcat ieri dansatorii din Rusia, Peru, Egipt, Vietnam, Iran și Filipine. 

Dancin'Bo, festivalul de dans din Bologna, este la a doua ediție, iar anul acesta au participat aproape 500 de dansatori din 15 locuri diverse. Dancin'Bo, cu sloganul "Bologna dansează de sărbători" a dat startul pe 27 decembrie a zece zile de dans, care s-au încheiat, duminică, 5 ianuarie 2020, unde au fost celebrate: opera, muzica populară și dansurile din diverse țări ale lumii.

„Dancin'Bo a făcut orașul nostru mai frumos și mai viu. Permiteți-mi să le mulțumesc dansatorilor, școlilor și tuturor celor care au făcut posibil acest spectacol. Acum, de sărbători au adus picături de lumină și culoare orașului nostru, dar mai ales ne-au încântat prin frumusețea dansului și ne-au oferit emoții cu adevărat speciale”, a declarat Marilena Pillati, viceprimarul Bolognei, ieri, în deschiderea evenimentului.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia