Print this page

Doi români arestați în Italia pentru clonare de carduri

Doi bărbați suspectați că ar face parte dintr-o grupare specializată în clonarea cardurilor bancare au fost reținuți de polițiștii din Bologna. Cei doi au fost prinși în flagrant în timp ce demontau dispozitivul de tip skimmer pe care-l instalase la un bancomat din centrul orașului.

Cu ajutorul dispozitivului și a unei camere video, românii intenționau să fure datele de pe carduri, ca apoi să le cloneze și să poată retrage bani. 

Conform presei locale, bărbații în vârstă de 46 de ani și respectiv 51 se aflau în atenția oamenilor legii, după ce Centrul de Cooperare Polițienească Internațională a primit un mesaj de alertă din partea autorităților române, prin care era semnalată prezența celor doi în oraș, ambii cu antecedente penale. Astfel, polițiștii din Bologna i-au reperat într-un hotel și i-au urmărit timp de câteva zile.

Și vineri, 20 decembrie, când cei doi au decis să demonteze dispozitivul pentru a obține datele de pe cardurile celor care au utilizat bancomatul în cauză, au fost arestați în flagrant. 

Rate this item
(0 votes)