contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Doi români arestați în Italia pentru clonare de carduri

Doi bărbați suspectați că ar face parte dintr-o grupare specializată în clonarea cardurilor bancare au fost reținuți de polițiștii din Bologna. Cei doi au fost prinși în flagrant în timp ce demontau dispozitivul de tip skimmer pe care-l instalase la un bancomat din centrul orașului.

Cu ajutorul dispozitivului și a unei camere video, românii intenționau să fure datele de pe carduri, ca apoi să le cloneze și să poată retrage bani. 

Conform presei locale, bărbații în vârstă de 46 de ani și respectiv 51 se aflau în atenția oamenilor legii, după ce Centrul de Cooperare Polițienească Internațională a primit un mesaj de alertă din partea autorităților române, prin care era semnalată prezența celor doi în oraș, ambii cu antecedente penale. Astfel, polițiștii din Bologna i-au reperat într-un hotel și i-au urmărit timp de câteva zile.

Și vineri, 20 decembrie, când cei doi au decis să demonteze dispozitivul pentru a obține datele de pe cardurile celor care au utilizat bancomatul în cauză, au fost arestați în flagrant. 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia