Print this page

Ancheta continuă în cazul tânărului ucis în Italia. Tatăl românului: „Am rămas singur pe lume”

Ancheta în cazul jafului din localitatea italiană, Bazzano, în urma căruia un român și-a pierdut viața este în plină desfășurare pentru că autoritățile încă nu știu exact ce s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni și nu au reușit să identifice ceilalți patru complici la furt.  

La întrebările anchetatorilor a răspuns și Aurel Ene, tatăl românului ucis. Marți, 17 decembrie 2019, bărbatul a ajuns la Bologna pentru a-și identifica fiul mort. În fața procurulului, a declarat că a aflat de moartea fiului de pe rețelele de socializare “M-au contactat prietenii lui Georgian, mi-au zis că au citit pe Facebook că fiul meu a fost omorât în Italia și într-un ziar din Brăila. Mi-au trimis poza care era în articol, Georgian și o lumânare aprinsă”

“Fiul meu a plecat de acasă cu aproximativ trei săptămâni înainte de a se întâmpla tragedia. Nu știam exact unde se află, că e în Italia sau Spania, m-a sunat din aeroport, apoi l-am mai auzit duminică, 1 decembrie. Știu că a greșit, dar aș fi vrut să-l știu în viață, în pușcărie, dar în viață. Este unicul meu copil. Mama lui a murit cu doi ani în urmă, la doar 53 de ani. Am rămas singur pe lume”, a mai adăugat tatăl îndurerat

Anchetatorii caută să afle cu cine ar fi fost în contact Georgian și cu cine ar fi putut să organizeze jaful. "M-au întrebat dacă are account pe rețele de socializare și mi-au cerut până și parolele de autentificare. Dar eu de unde să le știu?!"

Identificarea victimei a avut loc în prezența traducătorului român, Alina Carabus, cea care se va ocupa și de repatrierea tânărului.

Potrivit informațiilor relatate, tatăl victimei era profund marcat, debusolat și îndurerat. „Îmi pare rău că presa din Italia a prezentat faptele într-o altă manieră. Aurel a plâns în momentul în care și-a văzut copilul mort, și chiar într-un gest de durere profundă le-a cerut celor de la medicină legală să ridice trupul fiulul lui, ca și cum ar fi vrut să-l atingă prin geam”.

Citește șihttp://agendadiasporei.com/comunitati-romanesti/italia/item/4976-roman-prins-la-furat-impuscat-mortal-de-un-paznic

Georgian Ene avea 32 de ani și și-a pierdut viața, joi, 5 decembrie, după ce a fost împușcat de un paznic în timp ce a fost surprins la furat.

Totul s-a întâmplat în localitatea italiană Bazzano, iar incidentul este anchetat de procurorul șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul din Bologna, Giuseppe Amato. Georgian E., originar din Ianca, Brăila, ar fi încercat să sustragă împreună cu alte patru persone, mai multe unelte agricole de la Villa Gessa, proprietatea unei familii aristocratice italiene. La un moment dat, paznicul ar fi auzit zgomote venind de la una dintre clădirile adiacente și ar fi tras de la două ferestre diferite pentru a intimida hoții și, susține el, în sens opus celui de la care proveneau zgomotele.

Cinci focuri de armă au fost trase, unul dintre ele l-a nimerit chiar în spate pe tânărul român. Glonțul i-a străpuns cutia toracică și apoi, tânărul s-a prăbușit la pământ. „Am vrut doar să-i sperii pe hoți și să îi fac să fugă, nu am îndreptat arma spre vreunul dintre ei”, a declarat paznicul, Stefano Natalini, potrivit Il Corriere.

Trupul neînsuflețit a fost găsit abia în zorii zilei. Românul nu era înarmat, avea cu el doar o lanternă. Ceilalți suspectii de furt au reușit să scape fiind încă căutați de către anchetatori.

Autoritățile din Bologna au deschis o anchetă în acest caz. Stefano Natalini este cercetat în stare de libertate pentru omor calificat, dar capătul de acuzare s-ar putea schimba în legitimă apărare în funcție de ancheta balistică.

Trupul neînsuflețit al românului va fi repatriat marți, 24 decembrie. „Astăzi am obținut nulla osta și marți îl vom repatria la Ianca, acolo unde va fi înmormântat”, a conchis Alina Carabus, reprezentanta societății de servicii funerare Diaconu.

Rate this item
(0 votes)