Print this page

Îngrijitoare româncă declarată nevinovată în dosarul în care era acuzată de maltratarea bătrânilor dintr-un azil din Italia

Tribunalul din Rimini a achitat-o pe Carmen Bordea în dosarul în care era cercetată, pentru că în calitate de îngrijitor al Centrului pentru persoanele în vârstă, “Villa Franca”, ar fi maltrat împreună cu alte colege, cinci bătrâni.

Celelalte trei persoane, angajate ale structurii, au fost găsite vinovate și condamnate. Quispe Soto de naționalitate peruviană a fost condamnată la doi ani și opt luni de închisoare, doi ani și patru luni a primit Maia Kvaviashili în vârstă de 52 de ani de origine georgiană și doi ani a primit și Carlotta Maria Re, de 52 de ani, din Rimini. Alături de ele, se afla sub anchetă și Benito Rosa, administratul azilului. Bărbatul a murit la începutul acestui an, înainte ca tribunalul să se fi pronunțat.

Potrivit anchetei, victimele trăiau într-un adevărat climat de teroare continuă, obligate de cele mai multe ori să stea doar în pat. De fapt, orice solicitare din partea bătrânilor, era un pretext pentru a dezlănțui furia și agresivitatea îngrijitoarelor. Scenele au fost surprinse de camerele de supraveghere, amplasate de anchetatori, după ce o fostă angajată a denunțat ororile care aveau loc între pereții azilului. 

Toate persoanele acuzate, inclusiv Carmen Bordea, au fost iniţial reţinute, dar plasate în arest la domiciliu. Luni, 9 decembrie 2019, îngrijitoarea româncă a fost declarată nevinovată de magistrații italieni pe motiv că nu au fost găsite dovezi care să susțină acuzarea.

Rate this item
(0 votes)