contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Îngrijitoare româncă declarată nevinovată în dosarul în care era acuzată de maltratarea bătrânilor dintr-un azil din Italia

Tribunalul din Rimini a achitat-o pe Carmen Bordea în dosarul în care era cercetată, pentru că în calitate de îngrijitor al Centrului pentru persoanele în vârstă, “Villa Franca”, ar fi maltrat împreună cu alte colege, cinci bătrâni.

Celelalte trei persoane, angajate ale structurii, au fost găsite vinovate și condamnate. Quispe Soto de naționalitate peruviană a fost condamnată la doi ani și opt luni de închisoare, doi ani și patru luni a primit Maia Kvaviashili în vârstă de 52 de ani de origine georgiană și doi ani a primit și Carlotta Maria Re, de 52 de ani, din Rimini. Alături de ele, se afla sub anchetă și Benito Rosa, administratul azilului. Bărbatul a murit la începutul acestui an, înainte ca tribunalul să se fi pronunțat.

Potrivit anchetei, victimele trăiau într-un adevărat climat de teroare continuă, obligate de cele mai multe ori să stea doar în pat. De fapt, orice solicitare din partea bătrânilor, era un pretext pentru a dezlănțui furia și agresivitatea îngrijitoarelor. Scenele au fost surprinse de camerele de supraveghere, amplasate de anchetatori, după ce o fostă angajată a denunțat ororile care aveau loc între pereții azilului. 

Toate persoanele acuzate, inclusiv Carmen Bordea, au fost iniţial reţinute, dar plasate în arest la domiciliu. Luni, 9 decembrie 2019, îngrijitoarea româncă a fost declarată nevinovată de magistrații italieni pe motiv că nu au fost găsite dovezi care să susțină acuzarea.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia