contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Român prins la furat, împușcat mortal de un paznic

Un bărbat și-a pierdut viața, joi, 5 decembrie, după ce a fost împușcat de un paznic în timp ce a fost surprins la furat.

Totul s-a întâmplat în localitatea italiană Bazzano, iar incidentul este anchetat de procurorul șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul din Bologna, Giuseppe Amato. Georgian E., originar din Ianca, Brăila, ar fi încercat să sustragă împreună cu alte patru persone, mai multe unelte agricole de la Villa Gessa, proprietatea unei familii aristocratice italiene. Paznicul ar fi auzit zgomote venind de la una dintre fermele adiacente și ar fi tras de la două ferestre diferite pentru a intimida hoții și, susține el, în sens opus celui de la care proveneau zgomotele.

Cinci focuri de armă au fost trase, unul dintre ele l-a nimerit chiar în spate pe tânărul român. Glonțul i-a străpuns cutia toracică și apoi s-a prăbușit la pământ. „Am vrut doar să-i sperii pe hoți și să îi fac să fugă, nu am îndreptat arma spre vreunul dintre ei”, a declarat paznicul, Stefano Natalini, potrivit Il Corriere.

Trupul neînsuflețit a fost găsit în zorii zilei. Românul nu era înarmat, avea cu el doar o lanternă. Ceilalți suspectii de furt au reușit să scape fiind căutați de către anchetatori.

Autoritățile din Bologna au deschis o anchetă în acest caz. Stefano Natalini este cercetat în stare de libertate pentru omor calificat.

Imediat după incident, liderul extremei drepte italiene, Matteo Salvini a recționat declarând că „Am citit știrea că, în provincia Bologna, în această seară, un domn de 69 de ani a reacționat împușcând numeroși tâlhari care intraseră în casa lui. Dacă hoții ar fi plecat la muncă în loc să intre în casa altora, toată lumea ar fi stat bine astăzi "

Vestea morții băiatului a căzut ca un trăsnet pentru prietenii lui Georgian E., pe paginile de Facebook ale acestora au curs zeci de mesaje de condoleanțe. „Un prieten adevărat cu care am copilărit împreună, restul cuvintelor nu-și mai au rostul. D-zeu să te ierte”, “Nu pot…nu vreau să mă împac cu gândul că nu mai esti. Încă aștept un semn de la tine. Ai fost ca și FRATELE meu, ai lăsat în urma ta multă durere” scriu prietenii.

Trupul neînsuflețit al tânărului român se află la Serviciul de Medicină Legală din Bologna și zilele următoare va fi repatriat, acasă, în România. Autoritățile nu au comunicat încă identitatea victimei.

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia