contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Adolescent atacat în plină stradă de un român care înșela oamenii, strângând bani în numele nevoiașilor

Un băiat de 17 ani a fost atacat în plină stradă de un escroc român care însela persoanele în vărstă, strângând semnături și bani pentru o așa-zisă „cauză caritabilă”. Totul s-a întâmplat vineri după-amiază în orașul italian, Trieste. Minorul se întorcea de la școală, când în centrul orașului a surprins doi români în timp ce convingeau o bătrână să doneze bani în numele nevoiașilor. Tânărul le-a ordonat să plece, dar unul dintre ei a răspuns violent.

În urma altercației, adolescentul a suferit fracturi ale orbitei și ale septului nazal, precum și alte leziuni, și totul pentru că a avertizat o femeie în vârstă că este vorba de o înșelătorie.

„Mi-am însoțit iubitul acasă după școală - spune tânăra - când am întâlnit pe unul dintre acești escroci care, prefacându-se că strânge semnături pentru orfani, refugiați sau persoane aflate în închisoare, fura bani de la vârstnici. Se întâmplase deja cuiva pe care îl știam și nu doream ca acea doamnă să cadă în aceeași capcană. În acel moment am început să vorbesc cu femeia, în timp ce iubitul meu încerca să-l contrasteze pe rău-făcător. După intervenția violentă a prietenului acestuia. Am avut un atac de panică și amintirile mele sunt confuze. Îmi amintesc că iubitul meu a fost împins și insultat, apoi era la pământ sângerând, urlând de durere, așa că am început să strig și să insult atacatorul. Din păcate, trebuie să spun că doar în acel moment oamenii au decis să intervină”, a declarat iubita victimei, potrivit Trieste Prima.

La scurt timp după primirea reclamaţiei, poliţiştii au identificat prezumtivul agresor, în persoana unui tânăr de 18 ani, B.A.M. de naționalitate română, cu antecedente penale. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia