contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

PREMIERĂ în instanță. Un român a obținut anularea sechestrului pe mașină

Decizie istorică în Italia pe tema mașinilor cu numere străine. În premieră, un român a reușit să obțină anularea sechestrului pe mașină. Victoria a fost obținută de Radu Masarie.

Masarie a contestat în instanță măsurile aplicate de poliția rutieră din Milano, când Degretul lege 132/2018 a intrat în vigoare. Tribunalul a dispus joi, 5 decembrie, anularea sechestrului administrativ, după ce pe 13 martie 2019, același judecător a suspendat sechestrul și a decis restituirea talonului.

Totodată, românul va mai primi sumele de 450 de euro cheltuieli de judecată, 43 de euro taxa procesurală precum și restituirea cuantumului amenzii achitate în formă integrală de 712 euro.

Citește și: http://www.agendadiasporei.com/comunitati-romanesti/italia/item/4870-premiera-in-italia-un-roman-a-castigat-lupta-in-instanta-fac-apel-la-toti-romanii-sa-nu-mai-accepte-sa-plateasca-amenda-sub-forma-redusa

Românul a fost apărat în instanță de un cabinet de avocatură din Bologna. În recurs, avocații au arătat că măsurile sunt “discriminatorii și ilegitime” și că încalcă dreptul la „libera circulație a persoanelor și a lucrurilor”

„Am fost sunat de foarte multe persoane. Îmi pare rău că românii nu s-au unit pentru a face ceea ce am făcut eu”, a declarat pentru Agenda Diasporei, Radu Masarie.

Pe 13 decembrie 2018, românul a fost oprit de poliție în timp ce conducea autovehiculul cu numere românești și a fost sancționat cu amendă de 712 euro. Tot atunci i-a fost reținut și talonul mașinii. Mașina este înmatriculată pe numele mamei, dar Masarie o folosea în baza unui contract de comodat încheiat cu societatea administrată de el.  

Rate this item
(3 votes)

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia