contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Omagiu fruntașului revoluției de la 1848: La Pavia va fi dezvelită o placă comemorativă în cinstea lui Simion Bărnuțiu

O placă comemorativă, în memoria fruntașului revoluției de la 1848 din Transilvania, Simion Bărnuțiu va fi amplasată în curtea Alessandro Volta a Universității din Pavia.

Revoluționarul transilvănean a obținut doctoratul în drept la Universitatea din Pavia în anul 1854, reușita sa fiind apreciată la acea vreme în mod deosebit de profesorii universității atât pentru notele obținute, cât și pentru faptul că Simion Bărnuțiu a reușit să depășească mai multe obstacole, politice și economice, în obținerea acestui titlu academic. Inițiativa amplasării plăcii aparține Ambasadei României în Italia și încununează eforturile susținute ale misiunii diplomatice, de promovare a valorilor naționale și culturale românești în Peninsulă. Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sălaj.

Dezvelirea plăcii va avea loc miercuri, 4 decembrie, ora 16.00, în prezența ambasadorului României în Italia, George Bologan, a unor oficialități italiene și a unei delegații a Consiliului Județean Sălaj, condusă de președintele Marc Tiberiu. Pot să participe persoanele interesate.

 

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia