Print this page

Român condamnat la 23 de ani de închisoare pentru omor

Sursă foto: TELEROMAGNA 24 Sursă foto: TELEROMAGNA 24

Un român de 20 de ani a fost condamnat în Italia la 23 de ani de închisoare. Mădălin Constantin Palade a ucis un bărbat în vârstă de 43 de ani din Castiglione di Cervia, Ravenna din cauza unor datorii legate de droguri.

Sentința a fost emisă luni, 2 decembrie 2019, după aproximativ cinci ore de deliberări. Totodată, românul va plăti câte 15 mii de euro celor patru frați ai victimei și 50 de mii de euro mamei acesteia. Inculpatul a pledat încă de la început nevinovat. Potrivit rechizitoriului, Palade, după ce a petrecut noaptea cu Rocco Desiante în apartamentul acestuia, ar fi comis crima din cauza unor bani pe care italianul îi datora în schimbul drogurilor. Desiante a fost găsit la câteva zile într-o baltă de sânge. Barbatul ar fi murit pe fondul multiplelor răni cauzate de un corp contondent.

„Am invocat dreptul de a nu răspunde, nu pentru că nu aveam ceva de spus, ci pentru că nu știu bine limba italiană. Astăzi sunt aici să spun că nu l-am omorât pe Rocco și nu aș fi avut motive să o fac pentru că eram prieteni”, a declarat Palade în fața instanței, potrivit Il Resto del Carlino.

 

Rate this item
(0 votes)