contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Român condamnat la 23 de ani de închisoare pentru omor

Sursă foto: TELEROMAGNA 24 Sursă foto: TELEROMAGNA 24

Un român de 20 de ani a fost condamnat în Italia la 23 de ani de închisoare. Mădălin Constantin Palade a ucis un bărbat în vârstă de 43 de ani din Castiglione di Cervia, Ravenna din cauza unor datorii legate de droguri.

Sentința a fost emisă luni, 2 decembrie 2019, după aproximativ cinci ore de deliberări. Totodată, românul va plăti câte 15 mii de euro celor patru frați ai victimei și 50 de mii de euro mamei acesteia. Inculpatul a pledat încă de la început nevinovat. Potrivit rechizitoriului, Palade, după ce a petrecut noaptea cu Rocco Desiante în apartamentul acestuia, ar fi comis crima din cauza unor bani pe care italianul îi datora în schimbul drogurilor. Desiante a fost găsit la câteva zile într-o baltă de sânge. Barbatul ar fi murit pe fondul multiplelor răni cauzate de un corp contondent.

„Am invocat dreptul de a nu răspunde, nu pentru că nu aveam ceva de spus, ci pentru că nu știu bine limba italiană. Astăzi sunt aici să spun că nu l-am omorât pe Rocco și nu aș fi avut motive să o fac pentru că eram prieteni”, a declarat Palade în fața instanței, potrivit Il Resto del Carlino.

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia