contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Români arestați pentru proxenetism în Italia

Trei români cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani au fost arestați, fiind acuzați de săvârşirea infracţiunilor de proxenetism și extorcare și un altul a fost dat în urmărire.

Printr-un comportament agresiv, Mihai A.B, Nistor C.A. și Lancu M. ar fi determinat unsprezece femei, toate de naționalitate română, să practice prostituţia în beneficiul lor. Tinerele operau nu numai pe stradă, ci primeau și clienți acasă, în apartamente situate în localitățile Mazzano, Ciliverghe și Castel Mella din Brescia. Româncele câștigau până la 700 de euro pe zi, bani care, în mare măsură, ajungeau în buzunarele proxeneților.

Ancheta a demarat în urma plângerii depusă de una dintre victime. Potrivit Poliției din Bergamo, româncele erau exploatate, supuse unor violențe atroce și trăiau sub teroare.

Proxeneții locuiau în România, dar veneau frecvent în Italia pentru a încasa banii, relatează Brescia Today.

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia