contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Ziua Copilului, sărbătorită de românii din Sardinia

Cu jocuri, muzică și ateliere creative au ales să sărbătorească românii stabiliți în Italia, 1 iunie, Ziua copilului. La Iglesias, o comună din Sardinia, copiii și părinții s-au adunat în Parcul Public pentru a da startul celor mai vesele și mai educative activități.

De asemenea, cei mici au avut ocazia să vizioneze filme românești, s-au antrenat în jocuri precum ”nu te supăra frate” sau ”șotron”, au participat la ateliere de lectură și creație și au asistat curioși la o paradă a portului popular românesc, urmată de un spectacol al corului românesc din Sardinia.

”1 Iunie, Ziua Copiilor” este un proiect cultural care urmărește promovarea și difuzarea culturii și tradițiilor românești. Este adresat tuturor copiilor, dar cu precădere copiilor din comunitatea românească din Sardinia pentru a le da posibilitatea de a cunoaște și a aprecia cultura, tradițiile românești și totodată de a conștientiza spiritul de apartenență culturală”, a declarat președinta asociației Collage, Bianca Risnovean, potrivit publicației Ziarul Românilor din Sardinia.

Proiectul a continuat pe 2 iunie la Vilamassargia, iar pe 8 iunie la Domusnovas, unde asociația Collage, alături de alte asociații din Sardinia va promova tradițiile și obieciurile românești.

Asociația Collage ”Migranti del Sulci” din Iglesias, Sardinia se implică în garantarea egalității drepturilor și a oportunităților populației românești din Sardinia, promovând idealul unei societăți în care diversitatea se împletește armonic cu unitatea. Copiii reprezintă nu doar viitorul unei comunități, dar și grupul de interes al asociației Collage, care și-a propus să le facă cunoscute cultura, tradițiile și obiceiurile românești.

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia