contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Concert caritabil la Roma pentru susținerea echipei de fotbal feminine de stradă a României

Sâmbătă, 8 iunie 2019, de la ora 19.00 la Roma, va avea loc un Concert caritabil în favoarea echipei de fotbal feminine de stradă a României, selecționată la campionatul mondial Homeless World Cup – Cardiff 2019. Concertul se va desfășura într-o locatie deosebită: Basilica Sant’Eustachio (sec VIII) lângă celebrul Pantheon din centrul Romei. Trei prestigioase coruri romane, dirijate de Maestra Paula Gallardo(Argentina) vor interpreta un repertoriu de muzică clasică sacră și profană de autor, muzica populară tradițională italiană și multietnică în limba originală.

Corurile sunt: NONSOLOCORO APCT, COROINCANTO, NUOVO CORO POPOLARE

În acest an, din echipa națională a României de fotbal de stradă, fac parte 8 fete care luptă împotriva sărăciei, împotriva singurătății, discriminării, excluderii, ignoranței și indiferenței. Obiectivul Concertului este acela de a aduna fondurile necesare transportului de la Timișoara la Cardiff și organizarea unei tabere de antrenament precum și a oferi jucătoarelor echipamentul standard pentru competiția oficială.

Evenimentul este organizat de un grup de români care locuiesc la Londra și Roma, care au răspuns apelului venit din partea lui Mihai Rosus, președintele Asociației Club Sportiv Fotbal de Strada Metanoia (ACS Fotbal de Strada) din Timișoara. Lor li s-au alăturat și câțiva italieni inimoși, cum ar fi membrii celor trei coruri și Mons. Pietro Sigurani de la Basilica Sant’Eustachio, care a deschis porțile locașului pentru a găzdui evenimentul.

La eveniment va fi prezent și Nicoale Dubei, co-fondator al Echipei Italiei de Fotbal de Stradă, care a câștigat Cupa WHC în 2004 și 2005.

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia