contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Femei obligate să se prostitueze în Italia. Șapte români și un albanez au fost arestați

Descinderi de amploare în Italia și în România, unde opt persoane au fost arestate pentru că ar fi obligat mai multe fete să se prostitueze.

La acțiune au participat polițiștii din Iași și carabinierii din Bergamo, care au făcut opt percheziții la Pașcani, dar și în zece locuințe de la periferia orașului italian. În total șase tinere au fost eliberate și au ajuns în custodia poliției, una dintre ele chiar imediat după ce a fost adusă din țară.

Membrii grupării, șapte români și un albanez, șantajau sentimental, apoi le băteau și le sileau pe femei să se prostitueze. Fiecare trebuia să platească pe noapte câte 100-110 de euro proxeneților.

Rețeaua datează din 2015 și în tot acest timp au exploatat peste zece tinere aduse din Pașcani. Când ajungeau în Italia li se rețineau actele de identitate și li se luau banii. Mâna dreaptă a "șefului" organizației era o femeie, tot româncă, care instruia fetele și încerca să le convingă spunându-le "Așa am început și eu ca și voi, dar acum nu mai fac asta". Suspecții ar fi reușit să strângă de pe urma femeilor aproximativ 70.000 de euro. 

"Este vorba de o rețea organizată între România și Italia care atrăgea femeile în zona Bergamo. De la promisiunile unei vieți confortabile, se trecea la prostituție în stradă", a declarat procurul din Brescia, Carlo Nocerino, citat de Corriere della Sera.

Membrii grupării sunt acuzați exploatare prin prostituție și sclavie.

 

 

Rate this item
(2 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia