contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Doi români au salvat viețile a doi bătrâni italieni: „Gest eroic și exemplar”

Daniel Danaila de 35 de ani și Alexandru Cătalin Ciofu de 37 de ani sunt cei doi eroi români care au salvat viețile a doi pensionari italieni.

Autovehiculul la bordul căruia se aflau italienii de 70 și respectiv 76 de ani a intrat în coliziune cu un altul și a plonjat într-un canal de irigații. Cu forța brațelor, cei doi eroi români au reușit să țină mașina la suprafață așa încât bătrânii, cărora le ajunsese apa până la gât, să nu se înece. La locul accidentului au intervenit mai multe echipaje de poliție și pompieri care au scos victimele din autoturism.

Incidentul a avut loc în localitatea Ponte Ventuno din Mantova.

"Sper că cei doi răniți se vor recupera în curând. Voi face tot posibilul ca salvatorii să îi întâlnească, poate în spital. Mi se pare minimul pentru un astfel de gest eroic și exemplar. Voi vizita și familia acestora să le mulțumesc așa cum merită”, a declarat primarul din Curtatone, Carlo Bottani, scrie Gazzetta di Mantova.

Cei doi românii sunt cumnați, lucrau ca șoferi pentru o firmă de transport din zonă și locuiesc de mai mulți ani în Italia.

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia