contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Constantin Codreanu, deputat PMP: „Propun încheierea unui acord de colaborare între Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială din România și instituția de resort din Italia spre beneficiul românilor din Peninsulă” 

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, i-a propus ministrului Muncii și Justiției Sociale, domnului Marius-Constantin Budai, încheierea unui acord de colaborare între Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială din România și Institutul Național pentru Siguranța Socială din Italia.

Printr-o interpelare adresată Ministerului Muncii și Justiției Sociale, deputatul a solicitat informații cu privire la oportunitatea încheierii unui acord de colaborare între cele două instituții, care să își desfășoare atribuțiile specifice în parteneriat pentru românii din Italia și, respectiv, pentru italienii din România. Constantin Codreanu l-a întrebat pe ministrul Muncii și Justiției Sociale care sunt acțiunile pe care partea româna trebuie să le întreprindă în vederea semnării unui astfel de acord și când ar putea fi încheiat acesta.

Demersurile deputatului Constantin Codreanu vin în contextul vizitelor repetate pe care le-a întreprins la Roma, Milano, Torino, Verona, Florența, Venezia, Bologna, Treviso, Frosinone, Tivoli, Sicilia, toate materializate în întâlniri cu înalți oficiali italieni, reprezentanți ai diferitelor culte, dar și lideri ai comunității române și reprezentanți ai sectorului asociativ românesc. În cadrul vizitei de lucru pe care a avut-o în Sicilia, la începutul lunii aprilie, parlamentarul a participat la un eveniment cu o încarcatură culturală deosebită, organizat de comunitatea locală a românilor din Santa Croce Camerina.

„Într-o zonă în care românii au de suferit, atât de pe urma stereotipurilor, cât și de pe urma unui fenomen criminal bine cunoscut și insuficient combătut, caporalato, este esențial să aratam o alta față a noastră ca popor. Să nu uităm că vorbim de țara în care avem cel mai mare număr de cetățeni români în afara României. Prin urmare, este un demers absolut necesar. De altfel, în Sicilia, românii sunt cei care domină numeric la capitolul stranieri. În cadrul întrevederii avute cu membrii filialei Ragusa, Sicilia, ai Alianței Românilor din Italia, am discutat despre sprijinul pe care îl așteaptă comunitatea românească din partea instituțiilor statului român pentru a implementa cu succes proiectele pe care le realizează în aceasta regiune”, a transmis deputatul Constantin Codreanu.

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării va continua demersurile catre Ministerul Muncii și Justiției Sociale în vederea obținerii unui răspuns favorabil la solicitările explicite ale românilor din Peninsulă de a încheia unui acord de colaborare între Agenția Națională pentru Plăți și din România și Institutul Național pentru Siguranță Socială din Italia.

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia