contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Spectacol de muzică populară la Torino. Reghina Belei și Cristian Pomohaci vă vor alina dorul de țară cu doine maramureșene

Iubitorii de muzică populară din Torino vor avea parte în a doua duminică a lunii noiembrie de un spectacol special.

„Am vinit la voi cu drag” este albumul de cântece cu specific maramureșean al solistei Reghina Belei, care va fi lansat pe 8 noiembrie, ora 16, în via Salerno, nr. 12, la Teatro Piccolo Valdocco.

Evenimentul este unul inedit prin prisma faptului că niciodată nu a mai fost organizat până acum un spectacol de acest gen în Torino.

Reghina Belei, o privighetoare a cântecului tradițional maramureșean, a ținut să adune în spectacolul ei cât mai mulți artiști locali și prieteni cu care a concertat de nenumărate ori.

Textele pieselor de pe album au fost scrise chiar de către solistă în stilul inconfundabil al omului de la sat care își cânta prin doină bucuriile și necazurile.

Spectacolul îl va avea ca invitat de onoare pe Cristian Pomohaci, preot și interpret de folclor, sosit special din România, alături de care vor mai concerta Gicu Pitiruț, Dana Gavriliu Parfene, Cecilia Luca, Gabriela Avram, Roxana Corban, Dinu și Adelina Hapenciuc, Formatia „Ardealul” din Milano, Corala „Cântăm Domnului” – dir, pr. Cristian Vasilescu, care va interpreta cantece populare adaptate pentru cor polifonic precum și Ansamblul de dansuri populare „De la bătrâni cetire”, coreograf Clement Doboș.

„Nu putem să nu recunoaștem faptul că această pagină din cultura românească la Torino va împodobi frumos atât contextul integrării și al păstrarii identității socio-culturale, cât și orizontul spiritual al românilor care pribegesc pe aceste meleaguri, sperând ca măcar pentru o jumătate de zi să uite de probleme și să se lase purtați pe aripi de cântec către casa părintească, către scumpa noastră Românie, încărcându-i cu forțe noi pentru câtva timp”, ne-a declarat Aurora Pala, promotoarea acestei manifestări.

Evenimentul se desfășoară sub egida Bisericii românești din Moncalieri, cu hramul Sf. 40 de Mucenici din Sevastia și își propune să aducă un aport cât mai consistent la promovarea Culturii și a Tradiției Românești și mai ales a celei maramureșene.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia