contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Expoziţie de sculptură și grafică la Veneția. Românca Daniela Nenciulescu ne cheamă sub „Umbra coaselor și Steaua Polară”

Artista româncă Daniela Nenciulescu își va prezenta la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia lucrările sale de sculptură și grafică în cadrul expoziţiei intitulate „Umbra coaselor și Steaua Polară”.

Expoziția va putea fi vizitată zilnic, în perioada 3-25 iulie, în Mica Galerie a IRCCU Veneţia din Cannaregio 2211, în intervalul orar 10‒12 şi 16‒19. Intrarea este liberă.

„Prezentând o serie de lucrări aparţinând ciclului `Umbra coaselor și Steaua Polară şi Buna vestire`, Daniela Nenciulescu expune în spaţiile Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia ultimele sale sculpturi.

Acestea vor fi însoţite de câteva rafinate lucrări de grafică care vor sublinia tridimensionalitatea prin folosirea anormală a suprafeţei de hârtie evidenţiind acţiunea de tăiere ca element portant al construcţiei formei.

Expoziţia este completată de un mic ciclu de cărţi de artist, în care poeziile Florentinei Niţă și Paola Pennecchi vor da glas corpurilor mobile din hârtie, împletind strâns cuvinte și imagini”, se precizează într-un comunicat remis de ICR Veneția.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român și beneficiază de patronajul Consulatului General al României din Milano și al Centrului Cultural Italo‒Român din Milano, fiind promovat de Fundaţia Culturală Memoria din Bucureşti.

 

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia