contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Expoziție de pictură a unui român la Roma. „Răpirea Europei” sau diferența dintre est și vest

Artistul român Ioan Sbârciu își prezintă picturile la sala de expoziții a Academiei române din Roma în cadrul expoziției intitulate „Răpitea Europei”.

„Povestea Răpirii Europei implică o simbolizare atentă, o descriere a personalității inerente a Europei, ca avatar al unui continent special. Niciun alt continent nu a făcut din persoană efigia unei întregi civilizații, instituind obligația de a te purta acceptabil, convenționalizat, acolo unde ai putea-o face intempestiv, necontrolat, vulcanic.

Se conturează aici o diferență fundamentală între un spirit liber, exacerbat, și unul configurat intelectiv și programat: este poate, diferența remarcabilă între est și vest, între o societate a intempestivului și una a convenționalului”, este prezentarea făcută de către organizatorii expoziției pe site-ul oficial al instituției.

Vernisajul va avea loc joi, 9 iulie, de la ora 19.00, expoziția putând fi vizitată zilnic în Viale delle Belle Arti, 110, până la 19 iulie. Intrarea este liberă.

Ioan Sbârciu este profesor universitar doctor si director al Scolii de Pictura din cadrul Universitatii de Arta si Design, Cluj-Napoca, presedintele Senatului UAD Cluj-Napoca.

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia