contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Azi începe festivalul „TeatRoMania”. Ion Caramitru îl rememorează pe Eminescu într-un mod inedit

Ion Caramitru dă spectacol astăzi la Roma, de la ora 21.30, în prima seară a festivalului TeatRoMania.

Sub titlul Dor de Eminescu, artistul împreună cu Aurelian-Octav Popa, la clarinet, vor dialoga într-o formulă scenică inedită în care cuvântul rostit se completează cu muzica.

Spectacolul va fi alcătuit atât din texte cunoscute publicului larg, cât și din selecțiuni preluate din manuscrisele marelui poet, reperezentând totodată un tribut artistic adus celebrei lăzi a lui Eminescu în care își ținea caietele și însemnările, și pe care o lua cu el indiferent unde se muta.

Recitalul începe cu textele scrise de poet la vârsta de 16 ani, cu totul surprinzătoare prin maturitatea lor filosofică, trece prin clasicele Glossă, Scrisoarea I şi De ce nu-mi vii, încheindu-se, pe un ton senin, cu Basmul lui Geo Bogza.

Intermezzo-urile lui Aurelian-Octav Popa constituie o prelungire muzicală echilibrată şi discretă a meditaţiei asupra trecerii timpului, un laitmotiv al creației eminesciene. Clarinetistul interpretează piese muzicale de Henry Purcell, George Enescu, Claude Debussy, Johann Sebastian Bach, Olivier Messiaen, Georg Philipp Telemann, Marțian Negrea.

Festivalul TeatRoMania a ajuns în acest an la cea de-a V-a ediție. Evenimentul se desfășoară astăzi, mâine și duminică la Roma, la Accademia di Romania, acces dinspre viale Belle Arti. Intrarea este liberă.

 

PROGRAMUL ZILEI

 

Ora 20.30: Inaugurarea festivalului.

Ora 21.30: Hemiciclu: „Dor de Eminescu” de Ion Caramitru  după texte de Mihai Eminescu, cu Ion Caramitru și Aurelian-Octav Popa (la clarinet). Producție UNITER București. În limba română.

Ora 22.45: „Emersioni critiche”, întâlnire cu artiștii Festivalului.

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia