contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Mamă a trei copii, la un pas de a fi evacuată din casă: „Am întrerupt toate tratamentele, inclusiv chimioterapia și am început greva foamei până când cineva nu mă va ajuta să ies din acest coșmar”

Disperarea unei mame singure cu trei copii, bolnavă de cancer, a ajuns până la greva foamei doar ca să nu fie scoasă din casă.

O mamă și cei trei copii ai săi riscă să ajungă în stradă, după ce banca a scos la vânzare locuința în care stau, și au fost somați să o elibereze.

Liliana Vasilache, o româncă din Italia, a început greva foamei pe 13 martie și refuză să mai facă chimioterapia la care se supunea pentru că suferă de cancer, în speranța de a-și face auzit strigătul disperat: „Am trimis sute de e-mailuri și mesaje în speranța că cineva poate să mă ajute. Voi finaliza acest PROTEST, numai când voi avea certitudinea unui acoperiș sigur pentru mine, dar mai ales pentru tot copiii mei. DACĂ VA FI NECESAR, VOI AJUNGE ȘI LA STRASBOURG, LA CURTEA EUROPEANĂ A DREPTURILE OMULUI. Aceasta este povestea mea, povestea unei mame disperate”, ne-a declarat femeia.

Liliana locuiește la Marghera, o localitate din Veneția împreună cu cei trei copii ai săi și din ianuarie trăiește în fiecare zi cu teroare de a fi evacuată pentru că soțul ei a reclamat băncii la care aveau împrumutul pentru casă, că nu mai mai intenționează să plătească cei 112 mii de euro restanți și că banca poate să dispună vânzarea, deoarece locuința este liberă, chiar dacă femeia și copii ei locuiesc și acum acolo.

Astfel, banca a intentat procedura de executare și, în luna ianuarie a acestui an, instanța a dispus vânzarea proprietății cu suma de 68 de mii de euro.

„Chiar dacă am fost căsătoriți și chiar dacă cele mai multe rate le-am plătit eu și am și chitanțele doveditoare, potrivit legislației italiane, nu am niciun drept, deoarece împrumutul a fost făcut în numele lui, cu 2 ani înainte de a ne cunoaște, iar în baza pensii mele de invalidate nici o bancă nu îmi va acorda niciodată un împrumut de 70 de mii de euro”, a mai precizat românca.

Liliana s-a căsătorit în 2011 cu un italian, iar la scurt timp a și început calvarul: "Mă înșela cu o prietenă de-a lui, se întorcea acasă din ce în ce mai nervos și recurgea la violențe verbale și fizice. În 2014 de frică dar mai ales că mi-era un dor nebun de copiii mei, am decis să îi aduc în Italia. Dar nici în fața lor nu a contenit. După patru plângeri, în octombrie 2016, surprins în flagrant în timp ce mă amenința cu moartea pe mine și pe copii, a fost arestat, dar l-au eliberat după cinci zile.”

În ciuda tuturor greutăților, Liliana nu se dă bătută. Crește singură trei copii, duce o luptă cu cancerul, cu legea și cu soțul ei. „De trei ani bat la ușile tuturor instituțiilor pentru a cere o locuință socială, văzând atâta indiferență, am decis să protestez. Mă simt abandonată de toate instituțiile, începând de miercuri 13/03/2019, am întrerupt toate tratamentele, inclusiv chimioterapia și am început greva foamei până când cineva nu mă va ajuta să ies din acest coșmar”, a încheiat Liliana.

 Cei care vor să o ajute pe Liliana și pe cei trei copii ai săi pot face donații în contul: IT06Q0200802011000041243714, deschis la Unicredit pe numele Liliana Vasilache.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia