contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Proiecție de film și prezentare de carte la Bologna

Seri culturale la Bologna. În perioada 28-29 martie a avut loc proiecția scurtmetrajului “Inimă albastră – Cuore Blu”, regizat de Violeta Bîrlă și prezentarea volumului “Codul lui Zoran”, semnat de Corina Ozon. Evenimentele au fost moderate de jurnalistul Andi Radiu.

Filmul ”Inimă albastră”, scris și regizat de Violeta Bîrlă, redă drama tuturor românilor de pretutindeni. Maia Morgenstern, personajul principal al filmului, interpretează rolul unei mame care muncește cu sudoare pentru a-și crește singură cei doi copii. Din cauza problemelor financiare, femeia este nevoită să își lase copiii în grija bunicilor și să emigreze pentru a le oferi acestora un trai mai bun.

Violeta Bîrlă este originară din Vrancea, dar locuiește de 15 ani la Roma. Tânără româncă are ea însăși o poveste dramtică de viață, crescută la un orfelinat din România, se trezește la 18 ani singură și pusă în fața situației de a părăsi România și de a o lua de la capăt într-o alta țară.

“Codul lui Zoran”, semnat de Corina Ozon, relatează povestea lui Barbu, un inginer electronist, soț și tată al unui copil, care din cauza unei dependențe, ajunge să fie un om al străzii.

““Codul lui Zoran” este o poveste inspirată din realitate. Acest personaj, care a fost inginer și ajunge un om al străzii, a existat. Am început să scriu această carte pentru că am fost frapată de subiectul: cum poate un om să decadă când are tot, are o familie, are un apartament, are un job?! ”, a precizat Corina Ozon, autoarea romanului.

Corina Ozon, jurnalist și PR-ist de succes și cu o vastă experiență, a debutat în 2014 cu romanul „Zilele amanților“, carte inițiată pe blogul personal. Având un succes răsunator, romanul a continuat cu seriile „Nopțile amanților“ și „Amanții 3.0“.

Evenimentele au avut loc la Savoia Hotel Regency și au fost organizate de Consulatul General al României la Bologna și Institutul Cultural Român.

 

 

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia