contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Rareș Bogdan: „Am un respect fantastic pentru DIASPORA. Sunteți un exemplu pentru cei de acasă!”

Jurnaliștii Rareș Bogdan și Oreste au întâlnit vineri, 22 martie, și sâmbătă, 23 martie, comunitățile de români din Padova și Milano, fiind primiți cu aplauze dar și cu pâine și sare.

La Padova, Rareș Bogdan, candidatul PNL la europarlamentare a lăudat românii din diaspora și i-a îndemnat să se întoarcă acasă “Eu mi-aș dori foarte mult ca dumneavoastră să vă întoarceți acasă. Ați reușit aici, ați pornit extrem de greu, mulți dintre dumneavoastră sunteți plecați de zece-douăzeci de ani.// Nu vreau nimic de la DIASPORA, vreau să vă spun un singurul lucru, am un respect fantastic. Sunteți un exemplu pentru cei de acasă!”

Jurnalistul a mai precizat că invitația a venit înainte de a-și anunța candidatura ca europarlamentar și „Nu sunt aici să vă spun: votați lista unui partid! Votați orice din zona dreptei, de la PNL, la USR PLUS, la PMP, dar nu votați pe cei care vor să scoată România din Europa și să vă blocheze accesul în țară.”

Candidatul PNL a mai anunțat că va deschide birouri parlamentare în țările unde trăiesc comunități mari de români, Italia, Spania și Marea Britanie.

Întâlnirile au fost organizate la inițiativa grupurilor Diaspora Padova și Diaspora Milano.

Reprezentanții grupului Diaspora Padova au cerut: CONFISCAREA EXTINSĂ A AVERILOR CORUPȚILOR CONDAMNAȚI, NICI O ELIBERAREA ÎNAINTE DE TERMEN DACĂ NU ESTE PLĂTIT TOT PREJUDICIUL, REPARTIZAREA CORECTĂ A MANDATELOR DE PARLAMENTARI PENTRU ROMÂNII DIN DIASPORA, FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE, APLICAREA REFERENDUMULUI PENTRU PARLAMENT UNICAMERAL CU 300 DE PARLAMENTARI, DEPOLITIZAREA INSTITUȚIILOR STATULUI ȘI OCUPAREA FUNCȚIILOR NUMAI PRIN CONCURS, CREȘTEREA NUMĂRULUI DE SECȚII DE VOTARE DIN DIASPORA, INDEPENDENȚA JUSTIȚIEI ȘI ABROGAREA O.U.G. nr. 7/2019, DESCHIDEREA DE NOI CONSULATE, DEMISIA GUVERNULUI și ORGANIZAREA DE ALEGERI ANTICIPATE.

"Suntem aici în această seară pentru că dorim și credem în unirea românilor de pretutindeni. Dorim să luptăm împreună pentru eliberarea cu adevărat a României de neobolșevism și de trădătorii care au vândut rând pe rând toată avuția națională. Va fi foarte greu să eliminăm toate grupurile de interese care au căpușat și o fac în continuare, să eliminăm toată clientela politică. De aceea vă invit la UNIRE, la INFORMARE și în primul rând la VOT!", a declarat în deschiderea evenimentului, Daniel Oprican, reprezentatul DIASPORA PADOVA.

Subiectul principal a fost importanța participării la vot a cetățenilor români din diaspora.

Au fost prezenți și reprezentanți ai Asociației Diaspora Civică, dar și ai partidelor politice: „Implicarea în politică este importantă. Dacă fiecare dintre noi s-ar implica, am reuși să scăpăm de această ciumă roșie. Este important să ieșim la vot și să convingem cât mai multe persoane, prieteni, rude să ne urmeze exemplul. E timpul nostru, e timpul decizilor inteligente, al unei guvernări care să ne reprezinte, al oamenilor cu valori, al bunilor lideri, al nostru, al tuturor. Haideți să fim o forță!”, a declarat Valentin Făgărășian, președintele PNL Italia.

Rareș Bogdan va mai întreprinde în perioada următoare vizite la Torino, Florența și Roma.

 

Cornelia Crîșmaru

 

 

Rate this item
(2 votes)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia