contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Întâlniri literare: “Rediviva – dialog cultural românesc în Italia”

În perioada martie-aprilie vor avea loc trei întâlniri literare ale editurii Rediviva cu publicul italian și român care trăiește în Italia, evenimente organizate la inițiativa unor biblioteci italiene din regiunea Lombardia, a departamentelor culturale din cadrul primăriilor acestor orașe, după cum urmează:

21 MARTIE —Biblioteca Civica din Ornago (MB), ore 20.30

13 APRILIE —Villa Burba Rho, Milano, ore 17.30

16 APRILIE—Biblioteca Chiesa Rossa Milano, ore 19.00

Prima întânire va avea loc cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei în cadrul manifestării “Voci dal Mondo”, eveniment organizat de Primăria și Departamentul Cultural din Ornago (MB), care a debutat în luna ianuarie 2019, cu prezența mai multor autori de origine straină care locuiesc în Italia.

“Rediviva – dialog cultural românesc în Italia” este titlul conferinței care va fi susținută de Violeta Popescu, director editorial Rediviva pe data de 21 martie 2019, care va avea loc la Biblioteca Municipală din oraș. Va fi prezentă din partea organizatorilor și prof. Carla Caccia. Următoarele întâlniri vor fi organizate în două spații publice din Milano: Biblioteca Chiesa Rossa în cadrul Festivalului Internațional de Poezie organizat de Primaria din Milano și la Vila Burba a Primăriei Rho-Milano unde evenimentul va fi consacrat prezentării volumului bilingv: I confini del cuore (Frontierele inimii) di Lilian von Kertay, manifestare care va aduce în atenție prin prisma acestei mărturii literare, România anilor ’50.

Între invitații celor trei evenimente editoriale: profesori, traducători, poeți, jurnaliști italieni.

REDIVIVA, prima editură românească din Italia, a fost fondată în 2012 cadrul Centrului Cultural Italo Român, ca o inițiativă culturală privată în direcția promovării valorilor culturale românești, editând în jur de 60 de titluri, care cuprind traduceri în italiană din literatura română, volume de istorie, poezie, eseuri, volume bilingve ș.a. Editura participă la festivaluri și târguri de carte din Italia: Salonul Internațional de Carte de la Torino, Bookcity Milano, Festivalul de literatură din Milano, alte evenimente de gen din Italia, fiind menționată în cadrul multor evenimente de intercultură prin deschiderea pe care o are nu doar față de promovarea culturală românească cât și pentru publicarea de autori străini din Italia (Franța, Maroc, Brazilia, Africa..). Toate aparițiile Rediviva – se înscriu în obiectivele acestui proiect de promovare culturală românească, prin programul de traduceri al unor volume de istorie, literatură, poezie, memorialistică, contribuind și la intensificarea schimburilor culturale româno-italiene și a dialogului intercultural (proiectul este menționat pe portalul Ministerului Instrucțiunii Publice din Italia la domeniul: intercultură).

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia