contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Premieră în Italia. Un român a câștigat lupta în instanță: “Fac apel la toți românii să nu mai accepte să plătească amenda sub formă redusă”

Un român a contestat în instanță măsurile aplicate de poliția rutieră din Milano după ce Degretul lege 132/2018 a intrat în vigoare. Tribunalul a stabilit miercuri, 13 martie, că bărbatul își poate folosi autoturismul cu numere românești.

Pe 13 decembrie 2018, Radu Masarie a fost oprit de poliție în timp ce conducea autovehiculul înmatriculat în România și a fost sancționat cu amendă de 712 euro. Tot atunci i-a fost reținut și talonul mașinii.

Cabinetul de avocatură din Bologna a obținut suspendarea măsurii sechestrului administrativ al vehiculului din următorul motiv: legea nu poate fi aplicată în circumstanțele prezentate.

“Domnul Masarie m-a contact chiar atunci când a fost oprit de poliție. I-am explicat cum trebuie să procedeze și apoi ne-a însărcinat să ne ocupăm de cazul lui. Am contestat sancțiunea în cele 30 de zile prevăzute de lege. Printre cele enunțate, am solicitat și daune materiale pentru zilele în care autovehiculul nu a putut fi folosit”, ne-a declarat Doru Badea, avocat stagiar la un birou de avocatură din Bologna.

Decizia în acest caz va fi dată pe 26 de iunie, când judecatorul va dispune dacă recursul va fi trimis la Curtea Constituțională pentru a se evalua legitimitatea modificărilor aduse Codului Rutier.

Avocatul stagiar, Doru Badea mai face apel la toți românii din Italia:

„Numărul persoanelor care mă sună încă să semnealeze abuzurile continuă. Chiar azi (n.r luni 18 martie 2019) am fost contactat de o persoană de la Milano care a fost amendată și a cărei mașini a fost sechestrată chiar dacă persoana în cauză nu are și nici nu a avut niciodată rezidență în Italia. Duminică, la Bologna, o altă românca a fost oprita și amendată. Femeia a plătit amenda în formă redusă și așa nu mai poate nici să o conteste. Fac un apel la toți românii din Italia: Informați-i pe cei care circulă cu autovehicule înmatriculate în România și vor fi opriți de către poliție, carabinieri, etc, să nu mai accepte să plătească amenda sub formă redusă (misura ridotta di 30%) pentru că ulterior nu mai pot contesta respectiva sancțiune administrativă (non possono fare ricorso al giudice di pace entro 30 giorni dalla sanzione).
Totodată, aduceți-le la cunoștință să solicite organelor de control că optează să plătească sancțiunea administrativă come „titolo di cauzione”, doar astfel au posibilitatea să conteste în instanță sancțiunea aplicată. De asemenea, le mai precizez că pentru orice problemă sau neclaritate să mă contacteze telefonic oricând la numărul de telefon: 327 3590261. Atât eu cât și colegii mei vom lupta ca aceste abuzuri să nu mai aibă loc."

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(20 votes)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia