contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Cercetătoare româncă în Italia, decorată de președintele Klaus Iohannis: ”Un exemplu pentru membrii comunității române și pentru tinerele generații chemate să făureasca viitorul și să fie protagoniste ale istoriei”

Președintele Klaus Iohannis i-a conferit fizicianului, Cătălina Oana Curceanu, Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria H – ”Cercetarea Științifică”.

Ceremonia de decorare a avut loc miercuri, 13 martie 2019, la sediul Ambasadei României în Italia. Distincția a fost oferită în semn de apreciere pentru contribuția importantă avută în domeniul științelor exacte impunându-se, prin dăruire și profesionalism, în elita cercetării internaționale de profil.

Cătălina Oana Curceanu este fizician și cercetator în domeniul fizicii nucleare. Lucrează de mai mult de 20 de ani la ”Laboratori Nazionali di Frascati” din cadrul Institutului Național de Fizică Nucleară, cel mai important institut de fizică fundamentală din Italia, unde coordonează un grup de cercetători. Autor al mai multor publicații și articole științifice, în 2017 Cătălina Oana Curceanu a primit premiul Emmy Noether din partea Societății Europene de Fizică, cea mai importantă distincție la nivel mondial, acordată femeilor cercetătoare în domeniul fizicii.

Ambasadorul George Bologan a felicitat-o pe cercetătoarea româncă pentru meritele și realizările sale, care reprezintă ”un exemplu pentru membrii comunității române și pentru tinerele generații chemate să făureasca viitorul și să fie protagoniste ale istoriei”.

Activitatea fizicianului român este apreciată nu doar în Italia și în țara sa natală, pe care Cătălina Oana Curceanu o reprezintă cu mândrie, ci și la nivel internațional, contribuind la progresul material și spiritual al societății europene și la afirmarea Europei ca unul dintre liderii mondiali în domeniul cercetării și al inovarii științifice.

Totodată, șeful misiunii diplomatice a reafirmat faptul că cercetarea și inovația pot face ca Uniunea Europeană să fie un spațiu competitiv, în care oamenii de știință sa dovedească avantajele de a lucra în echipa pentru UE. Cu acest prilej, șeful misiunii diplomatice a adus un elogiu tuturor românilor care, excelând în domeniile lor de activitate, au contribuit la dezvoltarea societății gazdă și au adus cinste numelui de român, reprezentând cu virtute și demnitate țara noastră.

 

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia