contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

EXCLUSIV. Detalii șocante de la azilul groazei din Italia. Bătrâni agresați, maltrați și violați de angajații structurii

Toți cei patru inculpați în dosarul azilului de bătrâni de la San Benedetto val di Sambro vor ajunge în fața instanței luni, 25 februarie, 2019.

Românca F.A, T.M, proprietara azilului și cealaltă angajată, S. L sunt în arest domiciliar, în timp ce R.L este închis la pușcăria Dozza din Bologna, după ce luni, 19 februarie, poliția a descins în forță la casa de bătrâni.

Structura „Il Fornello” fost deschisă cu un an în urmă și a intrat sub atenția autorităților când două dintre fostele angajate (printre care și o româncă) au denunțat abuzurile petrecute în casa groazei. Azilul adăpostea zece bătrâni, mulți dintre ei imobilizați în scaune cu rotile.

Potrivit unor surse, românca F.A, în vârstă de 40 de ani, rezidentă în Castigilione dei Pepoli este acuzată că a agresat în mod repetat persoanele pe care ar fi trebuit să le îngrijească. Într-una dintre filmari se vede cum o bătrână o implora disperata pe îngrijitoarea româncă să o ducă la baie, iar ea îi raspundea:

Domani mattina, domani mattina (mâine dimineață, mâine dimineață)
Stronza, poi brontolare quanto vuoi (Proasto poți să bombăni cât vrei)
Rompiscatole, vedrai che ti passa dopo, tra un po parti. (Pacosteo, o să-ți treacă. Și așa mai ai un pic și mori!)

De altfel, poprietarul structurii, R.L, un italian de 52 de ani este acuzat că a supus perversiunilor sexuale și a violat o bătrână de 94 de ani. Potrivit înregistrărilor video, R.L a mângâiat în zonele intime și apoi a violat o bătrână în timp ce aceasta, lipsită de forțe și cuprinsă de șoc abia reușea să scoată câteva vorbe. Ba mai mult, la sfârșitul actului, bărbatul i-a spus victimei: Când vrei, putem să o repetăm!

Tot R.L, pe 21 ianuarie 2019, a lovit-o peste față cu un pampers pe C.P și apoi i-a pus pampersul pe cap.

Bătrâni erau ținuți în frig, fără mâncare, loviți, maltratați și ridiculizați.

Potrivit anchetatorilor, totul era orchestrat de proprietar, iar soția acestuia nu facea nimic ca să îl impiedice, “inducând celorlați angajați ai structurii să respecte ordinele date de soț, precum și să ignore mustrările și plânsetele persoanelor rănite”

Scenele sunt șocante și din respect pentru victime, am redat doar o parte din ele.

Cei patru vor fi audiați luni, doar unul dintre ei și-a desemnat avocat, în timp ce ceilalți vor fi apărați de reprezentați din oficiu.

Inculpații sunt acuzați de asociere în comiterea infracțiunilor de violență fizică, verbală și pshiologică asupra unor pacienți vârstnici.

Citește și: http://agendadiasporei.com/comunitati-romanesti/italia/item/4857-azilul-groazei-in-italia-batrani-batuti-si-violati-de-cei-care-ar-fi-trebuit-sa-aiba-grija-de-ei

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia