contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Tânăra româncă care s-a stins pe un pat de spital în Italia va fi înmormântată la Ferrara. Familia nu vrea să audă de ea

Românca în vârstă de 34 de ani care a murit pe 10 februarie pe un pat de spital va fi înmormânată la Ferrara. Alina Cărăbuș, reprezentanta societății de servicii funerare “Casa funerară Diaconu” a apelat la autorități și astfel a reușit să ajungă la rudele femeii.

Când le-a dat vestea tragică, socrii tinerei au refuzat să o înmormânteze acasă, în România.

“Nu o vor acasă, nu vor să fie repatriată. Eu mi-am oferit sprijinul, dar au refuzat. Au spus că Viorica nu a mai luat legătura cu familia din 2011, că și-a abandonat copiii și nu vor să audă de ea. Mă voi ocupa personal de înormântare. Am luat legătura cu autoritățile de la Ferrara, voi contacta și preotul român de acolo”, ne-a declarat Alina Cărăbuș.

Viorica Burtea era căsătorită și avea doi copii, de 14 și respectiv 15 ani. Cu mulți ani în urmă, a venit în Italia la muncă, iar copiii au rămas în grija socrilor. Nu are frați, nu are părinți, soțul este la închisoare, iar unicile rude nu vor să mai știe nimic de ea.

VIORICA BURTEA s-a născut pe 1 septembrie 1984 la Sinaia, dar a locuit mulți ani la Câmpina. Tânăra lucra ca badantă la Molinella, un oraș situat la 30 de km de Bologna.

Pe 10 februarie 2019, femeia s-a stins pe un patul unui spital din Ferra în urma unei boli incurabile.

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia