contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

A fost înființată Diaspora Civică Italia – „O asociație românească pentru românii de pretutindeni”

Un grup de români stabiliți în Italia a înfiițat Asociația „Diaspora Civică”, în cadrul unui eveniment care a avut loc pe 26 ianuarie în orașul Castelmaggiore, situat în apropiere de Bologna.

Asociația își propune creșterea implicării civice a membrilor Diasporei române din Italia. Integrarea, tutela și îmbunătățirea condițiilor cotidiene și de muncă ale comunității românești reprezintă valorile pe care se întemeiază asociația.

Este unica Asociație cu caracter socio-cultural și civic care include insulele Sicilia și Sardegna în proiectul de unitate al diasporei românești din Italia!

Totodată, asociația este creată de cetățeni implicați care sunt cu gândul la bunăstarea concetățenilor. Asociația apare din dorința de a fi aproape de conaționali, de dorințele și nevoile lor pentru a lupta împreună împotriva injustiției și a continua buna cooperare cu instituțiile române și italiene. 

Diaspora Civică urmărește îndeplinirea unei serii de obiective precum: promovarea și dezvoltarea raporturilor cu instituțiile locale și naționale; încheierea unor convenții și elaborarea de proiecte în parteneriat cu asociații românești din Italia și nu numai în vederea dezvoltării bunei cooperări și a unor proiecte în folosul comunității noastre.

„Urmărind îndeplinirea acestei misiuni prin folosirea capacităților noastre individuale și de grup înspre organizarea de proiecte și evenimente de natură civică, dar și cu caracter social economic pentru românii din Diaspora. Toate acestea au ca scop final crearea unei rețele de oameni implicați în viața comunităților din care fac parte atât în Italia, cât și în România.” (Echipa Asociației “Diaspora Civică”)

Asociația este compusă din membri aparținând a nouă regiuni italiene, din centru nord și insule, precum: Veneto, Toscana, Trentino Alto Adige, Friuli-Venezia Giulia, Lombardia, Emilia-Romagna, Piemonte, Sicilia, Sardegna.
Consiliul director al Asociației este format din: Președinte – Daniel Mihai Manda, Vicepreședinte 1 – Adrian Costel Buruiană, Vicepreședinte 2 – Mihaela Zota, Trezorier – Diana Mihaela Dinu, Secretar – Andreea Enache, Consilieri – Gheorghe Moroșan, Chelaru Olimpia, Dascălu Lăcramioara și Magdalena Arseni.

De asemenea, activitățile Asociației pot fi urmărite pe pagina de Facebook: Diaspora Civica Italia https://www.facebook.com/diasporacivicaitalia/

Presedintele Asociației “Diaspora Civică”
Daniel Mihai Manda
Tel: 3488929595
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia