contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

#IOVOTOUE #EUVOTER- Workshop privind alegerile europene, la Roma

Asociația Europaeus, alături de asociația Spirit Românesc Onlus, organizează o întâlnire de lucru adresată asociațiilor de cetățeni comunitari și membrilor comunității de români.

Întâlnirea va avea loc la Roma sâmbătă, 16 februarie 2019, de la ora 9.30, în via Cesare Beccaria, 16 (zona Metro Flaminio), ca parte integrantă a campaniei #IOVOTOUE #EUVOTER, demarată de Europaeus în vederea promovării participării civice și politice a cetățenilor europeni mobili, în mod special în vederea viitoarelor alegeri europene (23/26 mai 2019).

Obiectivul principal al întâlnirii este acela de a încuraja rolul asociațiilor, al presei, al cetățenilor în cadrul propriilor rețele, ca forțe proactive de participare și implicare.

PROGRAM:

- Prezentarea cadrului legislativ cu privire la alegerile europarlamentare și condițiile de participare a cetățenilor români stabiliți în Italia (Miruna Căjvăneanu, președinte Europaeus)
- Prezentarea participanților la workshop, a activității promovate în rândul comunității în vederea creșterii implicării civice și politice a comunității
- Dezbatere: identificarea obstacolelor cu care se confruntă comunitatea în exercitarea dreptului de vot și stabilirea unor strategii de încurajare a participării
- Planificarea de evenimente și activități destinate să încurajeze participarea la vot, îmbunătățirea campaniilor de informare și sensibilizarea cu privire la drepturile legate de cetățenia europeană.

În urma întâlnirii, dorim să realizăm un videoclip promo, cu mesaje de la asociații, în mod individual sau în comun, pentru a promova participarea la următoarele alegeri europene.

Întâlnirea nu are caracter politic și nu se va permite promovarea activității niciunui partid sau formațiuni politice. Se recomandă punctualitate.

Cei care vor să participe, trebuie să confirme prezența prin e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.,Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia