contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Doi hoți români prinși în urma unei descinderi

Doi români, o femeie de 25 de ani și un bărbat de 31, suspectați că au jefuit mai multe persoane prin "tehnica îmbrățișării" au fost ridicați și duși la audieri.

Carabinierii au percheziționat locuința suspecților, unde au găsit bijuterii, opt ceasuri de mână și 4.500 de euro.

Hoții acționau, în special, în orașul italian Florența. Sub pretextul că le cunoaște, românca îmbrățișa pe stradă persoane mai în vârstă și în același timp le sustrăgea ceasul, portofelul sau bijuteriile. În timpul uneia dintre „lovituri”, tânăra femeie fusese văzută urcând într-o mașină, iar un martor a reușit să noteze numărul de înmatriculare.

În urma verificărilor, s-a constatat că vehiculul era înmatriculat împreună cu alte câteva pe numele româncei. Poliția suspectează că mașinile erau folosite, în Italia, la jafuri și alte ilegalități.

Românii s-au ales cu dosare penale pentru furt și furt calificat.

Cei doi conaționali locuiesc în comuna Bazzano situată la 20 kilometri de Bologna.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia