contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Fals doctor italian a operat zeci de pacienți în România

A pretins că este doctor și a operat zeci de pacienți din România. Matteo Politi a fost timp de un an de zile medic chirurg plastician la cinci clinici din țară, deși are doar opt clase.

Bărbatul, originar din Veneția, hoț de identitate, s-a prezentat în România sub numele de Matthew Mode și cu un CV în care a enumerat absolvirea unor universtăți de prestigiu precum The Johns Hopkins University School of Medicine și o experință amplă la clinicile Euromedical, Prestige, MH Medical Group şi Monza.

Matteo Politi nu știa nici măcar protocolul de igienizare a mâinilor, iar o operație de implanturi mamare o făcea în patru ore față de o oră cât ar trebui să dureze în mod normal și cu toate aceastea a reușit să câstige încrederea tuturor.

Potrivit News.ro, Mattew Mode nu a avut aviz din partea Colegiul Medicilor și nici a Ministerului Sănătății. "Colegiul Medicilor din Romania reafirmă faptul că nu a eliberat niciun document care să confere presupusului medic dreptul de a practica medicina pe teritoriul țării noastre. Conform verificării bazei de date întocmită în urmă raportărilor colegiilor teritoriale, comunicăm faptul că Politi Matteo și Mathew Mode nu figurează ca membri ai Colegiului Medicilor din România și de asemenea nu a fost emis niciun aviz de practică temporară pe aceste nume".

Escrocul a fost condamnat în 2011, în Italia, la un an și jumătate cu suspendare pentru că, profitând de faptul că poartă același nume cu cel al reputatului chirurg din Modena, Luigi Vincenzo Politi, a mințit timp de mulți ani că este medic.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia