contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Un deputat italian riscă să ajungă în fața instanței de judecată pentru că a insultat și defăimat o româncă

Laura Castelli subsecretar de stat în cadrul Ministerului Economiei și Finanțelor, deputat al partidului Movimento 5 Stelle ar putea ajunge în fața judecătorilor pentru că a insultat și defăimat o româncă.

Potrivit publicației www.nextquotidiano.it, pe 29 ianuarie, judecătorul pentru investigații preliminare, Paola Boemio a dispus imputarea deputatului, deși anterior procurorul Barbara Bardellino a cerut clasarea cazului. Așadar, va fi constituită o nouă comisie care va decide dacă deputatul italian va ajunge sau nu în fața instanței. Pe lângă ea, sunt vizate alte 18 persoane care au comentat la postarea publicată pe facebook.

În 2016, Lidia Lorena Roșcăneanu lucra în barul din interiorul Tribunalului din Torino, și a candidat din partea Partidului Democrat pentru un post de consilier la alegerile locale.

Dar Laura Castelli a publicat pe Facebook o fotografie în care românca era în compania lui Piero Fassino, politician italian, fost primar al orașului Torino. Fotografia postată de Castelli era taiată așa încât arăta că Fassino era în compania exclusivă a femeii, în timp ce în realitate era o fotografie de grup, însoțită de mesajul: "Ce legătură este între cei doi? Fassino dă un contract pentru Barul de la Tribunalul din Torino către o companie falimentată de 3 ori, care se ocupă de spațiile verzi și cu un declin suspect. PROCURATURA ANCHETEAZĂ. Fassino își candidează bărmanița pe lista PD-ului. Deplasat... ce spuneți?"

Potrivit deputatului, contractul de gestionare al barului ar fi fost atribuit de municipalitate unei societăți falimentare. Acuzația se referă la textul însoțitor scris de Castelli pe Facebook, cu care a înaintat îndoieli cu privire la tipul de legătură dintre femeie și Fassino, declanșând astfel numeroase comentarii sexuale, insulte, vulgaritate în rândul utilizatorilor de internet.

Castelli a precizat că a prezentat doar faptele reale, reiterând că nu comisese infracțiuni și că a șters comentariile care conțineau insulte.

Sursă foto: www.nextquotidiano.it

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia