contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Circula cu numere românești și a fost prins. Un alt șofer român s-a ales cu amendă și sechestru pe mașină

Un român a fost amendat cu 498,40 de euro și i-a fost aplicat sechestru pe mașină pentru că a circulat cu o numere de înmatriculare românești deși este rezident în Italia de zece ani.

Potrivit publicației Il Resto del Carlino, sâmbătă seară, 26 ianuarie, românul era la bordul autovehiculului propriu, un ford fiesta, când a fost oprit de carabinierii din Faenza, Ravenna.  În urma controlului s-a arătat că șoferul, de altfel și proprietarul mașinii, un bărbat de 54 de ani este rezident în Italia încă din anul 2009, dar nu și-a pus vreodată problema de înmatriculare a vehiculului.

Românul a fost sancționat cu plata a 498,40 euro de amendă în baza articolul 93 din Codul rutier. De asemenea, certificatul de înmatriculare a fost retras și în termen de 180 de zile, bărbatul trebuie să își înregistreze mașina în Italia sau să o transporte înapoi în România.

În cazul expirării termenului limită, românul ar putea ramâne fără mașină.

De pe 4 decembrie 2018, în baza articolului 93 din Codul Rutier italian este interzisă circulația cu autovehicule înmatriculate în străinatate celor care au rezidență în Italia de peste 60 de zile. Excepție se face în cazul în care autovehiculul este luat în leasing, este închiriat pe termen lung de la o firmă de închirieri auto sau dacă vehiculul este în poprietatea unei societăți străine care nu are sediu pe teritoriul Italiei și doar în condiția în care șoferul este angajat sau colaborator al societății în cauză.

Cornelia Crîșmaru

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia