contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Pedeapsă minimă în cazul morții unui român

Pedeapsă minimă pentru un șofer acuzat de ucidere din culpă și părăsirea locului faptelor. Alessandro Baldanza, de 36 de ani, din Bologna, care a provocat un accident rutier soldat cu moartea românului, Iulian Cucu, a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Condamnarea a fost pronunțată de Curtea de apel de la Bologna, luni, 21 ianuarie. În fața anchetatorilor, avocatul acestuia a cerut achitarea inculpatului sau pedeapsa minimă. Decizia nu este definitivă.

În noaptea de 2 aprilie 2016, în jurul orei 23.00, Alessandro Baldanza era la bordul autovehiculului propriu cu o prostitutată, pe strada Casteldebole din Bologna când Iulian Cucu împreună cu un alt coleg, paznic al aceleiași societăți, s-au apropiat și i-au cerut sa părăsească zona. Șoferul s-a speriat și a plecat în fugă, lovindu-i pe cei doi. În urma impactului, Iulian Cucu a decedat.

După ce a fugit de la locul accidentului, Baldanza a sunat un avocat și s-a predat.

Iulian Cucu avea 40 de ani, era căsătorit și avea un copil de zece ani, iar soția era la acea vreme însărcinată.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia