contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Accident pe o stradă din Italia. Șofer român amendat cu 5.000 de euro

Sursă foto: altarimini.it Sursă foto: altarimini.it

Polițiștii au descoperit că românul transporta ilegal două miniexcavatoare.

Joi, 10 ianuarie 2019, românul de 43 de ani era la bordul unui Mercedes ML270, cu remorcă și două excavatoare mici de tip bobcat când din motive încă necunoscute a pierdut controlul mașinii, izbindu-se de parapetrul metalic de pe marginea drumului și distrungând aproximativ 20 de metri de parapet. În urma impactului puternic, remorca s-a desprins și a ajuns în mijlocul drumului, însă șoferul român a scăpat cu răni ușoare.

Accidentul a avut loc pe drumul național 16 din orașul italian Rimini.

Potrivit publicației altarimini.it, șoferul nu avea licență pentru transportul utilajelor și s-a justificat prin a spune că a primit 300 de euro de la un conațional de 32 de ani ca să transporte excavatoarele la un șantier din Ravenna.

Excavatoarele aparțin unei societății de închiriere din Morciano și au fost închiriate unui italian de 51 de ani din Avellino, Napoli, proprietar al unei companii, care a subînchiriat ulterior românului de 32 de ani.

Proprietarul agenției de închirieri auto a explicat că utilizarea a fost convenită numai pentru orașul Pesaro. Șoferul a fost sancționat cu 5000 de euro și s-a ales cu sechestru administrativ pe mașină și remorcă.

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia