contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Au fost arestați asasinii românului bătut cu bestialitate și omorât la Bologna. „Mă bucur că i-au găsit atât de repede pe asasini. Acum Nicu se va odihni în pace”

Doi bărbați au fost arestați de Poliția din Bologna, fiind acuzați de moartea lui Nicu Chirilă, un român de 55 de ani, care trăia de mai mulți ani în Italia.

Este vorba de Lettieri Cosimino Mirko în vârstă de 32 de ani din orașul italian Battipaglia, Salerno și Marku Ilir de 49 de ani de naționalitate albaneză. Agresorii și-au recunoscut fapta în fața anchetatorilor, iar în prezent sunt închiși la pușcaria Dozza din Bologna.

"Mă bucur că i-au găsit atât de repede pe asasinii lui Nicu. Nimeni nu ni-l va aduce înapoi, dar cel puțin acești doi oameni nu mai sunt liberi, nu vor mai putea să rănească și pe alții, și vor plăti pentru ceea ce au făcut. Au fost cruzi pentru că l-au urmărit pe Nicu doar ca să-i dea o lecție. Au făcut-o din răutate pură. Nicu n-ar fi rănit nici o muscă. El a intervenit doar pentru a-și apară un prieten, a făcut-o pentru că nu putea suporta agresiunea și abuzul și  acum nu mai este, dar cel puțin i se va face dreptate. Poliția a reușit să-i găsească imediat pe acești oameni în ciuda dificultăților unei investigații demarate foarte târziu. Acum Nicu se va odihni în pace ", a declarat  Beatrice, cumnata victimei, potrivit Il Resto del Carlino.

Pe 6 octombrie Nicu Chirilă a mers la Centrul Comercial Navile din Bologna să-și cumpere încălțăminte, și înainte de a se întoarce acasă s-a oprit la un bar, unde a asistat la o discuție aprinsă între un prieten de-al lui și un alt bărbat, identificat ulterior ca fiind Lettieri Mirko. Românul a sărit în apărarea prietenului lui, dar a fost amenințat. Nicu nu s-a lăsat intimidat, l-a atacat pe Lettieri cu un cutter, însă a fost dezarmat și lovit cu sălbăticie.

Bărbatul a reușit să scape din mâinile agresorului, dar a fost urmărit de Lettieri și de un prieten de-al italianului, chemat să-l ajute, și atacat pe la spate. Unul dintre ei l-a lovit în zona capului, prăbușit la pâmânt, aceștia au continuat să-l lovească pe român cu bestialitate.

Cei doi atacatori nu s-au mulțumit cu ceea ce făcuseră, s-au întors la bar unde au arătat clienților, plini de mândrie, mâinile murdare de sânge, avertizându-i să nu povestească nimănui ceea ce au văzut.

Nicu a reușit să ajungă singur acasă, dar după puțin timp a început să se simtă rău. Speriată, cumnata lui a chemat ambulanță. Românul a fost internat la Spitalul Maggiore cu traumatism cranian și două coaste rupte. Pe 15 noiembrie starea lui s-a înrăutățit și a intrat în comă.

După multe zile de agonie, inima românului a încetat să mai bată. Nicu Chirilă s-a stins pe patul de spital. 

Românul locuia la Bologna de mai bine de 15 ani împreună cu fratele și cumnata și lucra ca mecanic pentru o societate din Ponte Ronca.

Cornelia Crîșmaru 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia