Print this page

ZONA CREPUSCULARĂ LA ROMA. A apărut al doilea ZIAR cu NUMELE NOSTRU, fără ca noi s-avem habar!

Cu ajutorul colegilor de la Emigrantul, vă informam acum două săptămâni prin intermediul paginii noastre de facebook despre apariţia la Roma a unui ziar "fantomă" intitulat Agenda Italiei, neasumat de către nimeni, adică fără să apară în paginile sale numele societăţii care l-a editat şi numele companiei de print, cu ISSN fals, şi cu articole în mare parte luate cu copy/paste de pe net, şi care, colac peste pupăză îi are trecuţi la caseta redacţională pe colaboratori ai site-ului nostru.

Deşi crezusem că e doar o glumă neinspirată, se pare că acest fapt nu constituie doar un episod izolat, ci face parte dintr-un plan mai amplu ce i-ar face invidioşi până şi pe regizorii cunoscutului serial SF, Zona Crepusculară.

Pentru că tragi-comedia legată de acest ziar continuă, dar nu cum s-ar fi aşteptat toată lumea, cu apariţia numărului 2, ci surpriză, cu numărul 6!, iar al unei publicaţii care nu se mai cheamă Agenda Italiei, ci de-a dreptul Agenda Diasporei, având trecută ca dată a apariţiei luna iulie. Evident că nu putem ştii 100% dacă este vorba despre aceleaşi persoane care se află în spatele celor două pseudo-publicaţii, dar este lesne de bănuit. Avem şi o constantă însă: caseta editorială a rămas neschimbată.

Bineînţeles că site-ul nostru o spune din nou, clar şi răspicat, că nu are nicio legătură cu aceste apariţii, iar colegii nostri: Cornelia Crîşmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru menţionaţi în casetă se dezic din nou public de tot ce apare pe aceste hârtii, atât prin acest articol, cât şi prin profilele lor personale de facebook.

Nu putem totuşi să nu ne întrebăm cine este acest misterios antreprenor sau această misterioasă companie care doreşte să intre de această manieră pe piaţa media din diaspora şi, mai ales, de ce îşi ţine identitatea secretă?

Ştim că am construit deja un brand, că lumea ne citeşte şi creştem pe zi ce trece, de aceea nu putem spune că suntem foarte miraţi tocmai de alegerea numelui nostru spre a fi clonat şi furat. Poate că ar trebui să ne simţim într-un fel măguliţi, însă nu este cazul, întrucât cel sau cei care au editat aceste foi volante care circula prin Roma întră sub incidenţă penală, fiind vorba de fraudă şi furt de identitate, iar cei care îi sprijină sunt complicii acestor infracţiuni, pedeapsa prevazută de codul penal fiind între 2 şi 7 ani de închisoare.

Şi profitam de acest articol pentru a-l mai informa pe acest "misterios antreprenor" că a fost formulată deja o plângere penală în această speţă, vis-a-vis de primul număr, urmând a acţiona în consecinţă prin căi legale şi în continuare.

Bineînţeles că vă vom ţine la curent despre desfăşurarea acestui caz straniu, şi în cel mai rău caz, vom merge până acolo încât vom apela, fără nicio jenă, la celebri detectivi Mulder şi Scully din la fel de renumitul serial TV Dosarele X pentru a face lumină.

 

Rate this item
(0 votes)