contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

UPDATE. S-a aflat identitatea românului mort în accidentul din Italia

Sursă foto: Il Resto del Carlino Sursă foto: Il Resto del Carlino

 

Costel Harabagiu este românul care și-a pierdut viața în accidentul rutier petrecut în noaptea de duminică spre luni pe o stradă din Italia.

Costel era din Iași, dar trăia împreună cu familia la Castiglione dei Pepoli, o comună din Bologna. Românul lasă în urmă o familie îndurerată și un copil de 15 ani.

Rapusă de durere, soția a publicat pe Facebook o fotografie însoțită de mesajul: “Încercăm să fim puternici, chiar dacă nu este ușor. Regrete Eterne!”

Vestea morții bărbatului a căzut ca un trăsnet și pentru prietenii lui. Zeci de mesaje de condoleanțe au fost scrise pe facebook în memoria lui Costel. 

Tragedia a avut loc pe Via Lunga din Anzola dell’Emilia. Bărbatul era împreună cu alte patru persoane la bordul unui afla romeo 147, când din cauze încă necunoscute șoferul a pierdut controlul volanului, autovehiculul a ieșit în afara carosabilului și s-a răsturnat. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de salvare, dar pentru Costel Harabagiu nu s-a mai putut face nimic, bărbatul decedase pe loc.

Trei persoane, doi români de 18 și 19 ani și unul de origine bulgară de 50 de ani, au fost transportate la Spitalul Maggiore din Bologna. Potrivit martorilor, ce-a dea cincea persoană, șoferul, a părasit locul faptei.

Autoritățile din Bologna au dispus o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs tragedia.

“O persoană a decedat pe loc și altre trei au fost transportate la unitatea de urgență de la Spitalul Maggiore. Toți trei au suferit răni de o gravitate medie, dar sunt în afara oricărui pericol”, a declarat pentru Agenda Diasporei, reprezentatul biroului de presă AUSL (azienda unità sanitaria locale) Bologna.

UPDATE, ORA 15.00. Șoferul vinovat a fost arestat. Doru Ionuț Paladuta,  în vârstă de 32 de ani,  era la volanul autovehiculului în noaptea tragedie. Românul avea permisul de conducere suspendat și era sub influența alcoolului. După impact, tânărul a ieșit din mașină și a fugit până la venirea echipajelor de poliție. În urma accidentului o persoană a decedat și trei au fost rănite. Bărbatul va răspunde acum pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, parăsirea locului faptei, conducerea sub influența alcoolului și fără permis. 

 

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia