contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

Record mondial stabilit la Bologna cu cel mai mare mozaic din ciocolată în culorile drapelului

Un nou record mondial a fost stabilit vineri, 16 noiembrie, la Festivalul de Ciocolată "Cioccoshow" de la Bologna.

O echipă de patiseri din orașul italian Gorizia a reușit performanța impresionantă de a pregăti un mozaic din ciocolată în culorile drapelului Italiei cu o greutate totală de 922 kg și o suprafață de aproximativ 54 de mp și a intrat în Cartea Recordurilor Guinness.

Maeștrii cofetari au lucrat aproximativ 120 de ore. Mozaicul a fost realizat din 11.500 tablete de ciocolată de diverse gusturi, lamâie, vanilie și căpșuni.

După ce judecătorul oficial de la Guinness World, Lucia Sinigagliesi a omologat recordul, ciocolata produsă de compania IChoco din Gorizia a fost pusă în vânzare. 

Festivalul de Ciocolată "Cioccoshow", deschis joi, 15 noiembrie, în Piazza XX Settembre, va continua și astăzi pâna la ora 20.00.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia