contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Se redeschid cursurile de limba română la Universitatea din Udine

Consulatul General al României la Trieste anunţă finanțarea postului de lector pentru cursurile de limbă, literatură, cultură și civilizație română la prestigioasa Universitate din Udine.

Finanţarea a fost aprobată de Guvernul României în baza demersurilor susținute, realizate în ultimii patru ani de Institutul Limbii Române.

"Precizăm că aceste cursuri s-au bucurat de o veche și prestigioasă tradiție academică, ele fiind deschise în anul 1986 de profesorul emerit Alexandru Niculescu. În acest an universitar se reînnoadă o tradiție ce a adus faimă academică studenților și cadrelor univesitare implicate în studiul aprofundat al limbii, literaturii, culturii și civilizației române.

Având în vedere multiplele oportunități ce le generează absolvenților aceste cursuri, nu în ultimul rând faptul că una dintre prioritățile guvernamentale românești este aceea de ridicare a profilului de țară, Consulatul General al României la Trieste, ca instituție ce a promovat în mod constant importanța păstrării identității naționale, a limbii, culturii și tradițiilor române, folosește acest prilej pentru a lansa îndemnul său către toți cei interesați de a analiza oportunitățile oferite de aceste cursuri academice", spun reprezentanţii Consulatului din Trieste.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia