contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Un hoț a fost prins cu ajutorul unui bărbat din Republica Moldova

Un hoț a fost capturat de polițiștii din Bologna cu ajutorul unui trecător, după o urmărire de câteva sute de metri.

Potrivit publicației, Il Resto del Carlino, un bărbat de 56 de ani a fost atacat în plină stradă de un infractor, care i-a sustras 900 de euro, imediat după ce a scos banii de la bancomat. Incidentul a avut loc ieri după-amiază, 6 noiembrie, în zona San Ruffillo din Bologna. Un tânăr de 21 de ani din Republica Molodova a văzut întreaga scena și l-a urmărit pe hoț, apoi a alertat autoritățile, indicându-le, de asemenea, direcția în care a fugit infractorul.

Bărbatul de 25 de ani, originar din regiunea Calabria, a fost capturat de agenții de la Comisariatul Bolognina-Pontevecchio, aflați în zonă pentru o altă acțiune.

Infractorul, care nu este la prima abatere, va trebui să raspundă acum pentru faptele de furt calificat și ultraj.

După incident, victima a necesitat îngrijiri medicale și a fost transportată la Spitalul Sant'Orsola din oraș.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia